esmaspäev, 25. jaanuar 2016

 
SALENEJA AVOKAADOKOOK
 

Jaanuar on mul alati selline rahulik kuu olnud, kus on aega ka iseenda jaoks. Üritan  kaalus alla võtta ja suhkrule on kindel "ei". Katsetasin uue koogiga mis ei sisalda ka gluteeni ja piimatooteid kuna toitumisnõustaja palus need toidukorvist eemalda. Aga tahaks ju midagi head! Selline ta siis sai, kergelt süütu maitseelamus ja saab enda magusa vajaduse tükiks ajaks rahuldatud.

Koostis:

PÕHI:

140G purustatud sarapuupähkleid

1dl kookoshelbeid

2-3dl mandlijahu

2-3spl kookosõli

1,5dl kivideta datleid

Ühe laimi riivitud koor

TÄIDIS:

5tk küpset avakaadot

5spl. agaavisiirupit

2tk. laimi mahla ja riivitud koor

0,5 tl ehtsat vaniljepulbrit

1-2dl sulatatud kookosõli

Vamistamine:

Kõigepealt tee valmis põhi. Purusta kõik koostisained mis vaja blenderis ja sega kokku. Võta küpsetuspaberiga kaetud 24-24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Suru segu ühtlase kihina vormi põhja. Pane põhi täidise valmimiseni külmkappi tahenema.
 

Sulata kookosõli ja jätta see jahtuma. Riivi laimikoor ja pigista mahl ühte suuremasse kaussi kuhu mahub kogu täidis. Lõika avakaadod pooleks eemalda seeme ja tõsta sisu lusikaga välja. Purusta saumiksriga ühtlaseks massiks, lisa vanilje ja agaavisiirup. Pane alguses siirupit vähem ja proovi kas sobib vajadusel lisa juurde. Lõpuks lisa sulatatud ja jahtunud kookosõli ning mikserda veel veidi.
 
 

Vala täidis vormi ja silu ühtlaseks ning pane külmkappi tahenema vähemalt 6 tunniks. Kõige parem saab siis kui hoiad kooki üleöö. Enne serveerimist kaunista riivitud laimi koorega lisades veel tervislike marju või pähkleid.
 
Koogi lõpptulemus sai minul selline. Head süütut maiustamist!
 
 


NB! Siinolev materjal (fotod ja tekstid) on autorikaitse objekt. Selle kasutamine kommertseesmärkidel on keelatud. Muul eesmärgil avalikult kasutades lingi algsele postitusele. Pildimaterjali avalik loata kasutamine ei ole lubatud.

On mõeldud kodus  kokkamiseks, katsetamiseks, kasutamiseks!

Kui kusagil mujal avalikult siit pärit retsepte kasutate- palun viidake algsele postitusele! Kui fotosid tahate kasutada, võtke minuga ühendust. Aitäh!


 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar